Scan 3D Baby: Girl or Boy?

"See..very clear..kalau boy kita akan nampak dengan jelas kemaluannya. Yang ni very clear, baby girl."

Penerangan dari Dr. Anjalai kami dengar dengan teliti. Dah agak dah. Patut la ibu 'Aleesya' ni asyik nak makan ikan je. Terima kasih 'Aleesya' kerana memberi kerjasama kepada Ayah dan Ibu untuk menentukan sama ada nak beli baju warna pink atau biru. Menurut Dr. Anjalai, kadang-kadang kedudukan baby ni tak tentu. Ada yang macam malu-malu je, cover kat bahagian tu. Seronok sangat bila Dr. scan di bahagian-bahagian lain. Tak tahu nak gambarkan macam mana. Seronok dan terharu...

"Yang ni jantung dia, nampak tak? Yang ni kaki dia, sedang melunjur. Yang ni siku dia, yang ni tangan kiri..yang ni pula tali pusat baby..it's normal kalau tali pusat dekat dengan muka baby."

Panjang lebar penerangan Dr. Anjalai kali ni. Kami hanya mengangguk dan berkata "Oooo.." sepanjang penerangan tersebut. Alhamdulillah, baby 'Aleesya' kami normal dan sihat. Tak pasti berapa lama sesi scan tu. Mungkin dalam 15 minit. Memang puas hati dengan layanan Dr. Anjalai Pathmalingam, Klinik Pakar Wanita Anjalai, Hospital Pantai, Ipoh di pagi Jumaat, 12 Februari 2010 tu. Kami cadang nak pergi lagi. Kali ni nak bawak video cam, nak rakam kat skrin masa Dr. scan baby tu. Kami hanya dapat gambar 3D je.

6 comments:

Cnidaria said...

bestnya... ! (",)

adib said...

hihi..best sgt..rase nak nangis masa tu..huhu

azrinrais said...

tahniah....rezeki allah...insyaallah murah rezeki lps nie

adib said...

thanks azrinrais..insyaAllah, semoga rezeki kita semua diberkati Allah..

شاريفاه اديباه سايد مهمد said...

lagi, lagi!

adib said...

Sabo ye kak cik..dah lahir nanti lagi byk cerita..hihi..

Related Posts with Thumbnails