Proton Waja Lancer di Buletin Utama TV3

Tahniah TV3 kerana berjaya mendapatkan gambaran terbaru berkenaan Proton Waja Lancer yang baru sahaja disiarkan di Buletin Utama TV3. Berikut adalah snapshot yang sempat dirakam:


Model pengganti Waja ini bakal dilancarkan pada bulan November 2010, tetapi pra pelancarannya akan dibuat selepas Hari Raya Aidilfitri. Model yang mengekalkan hampir 95% Lancer tetapi mempunyai imej Proton ini dijangka ditawarkan pada harga sekitar RM75,000 (bagi versi 1.8 liter manual), RM80,000 (bagi 1.8 liter auto) dan hampir RM100,000 untuk 2.0 liter.

« Proton Waja Lancer di Nightline TV3 »

20 comments:

BD Fabregas said...

kaw lah proton.. seb bek aku dh angkat gen 2..

Syed Mohd Adib said...

harga pun mesti kaw punya..maybe bawah 100k..

NK Printing said...

berbaloi kalau 2.0 :)

najib said...

yang penting bukan harga tetapi kualiti,kalau beratus ribu pon,tetapi rosak jer baik xpayahkan

ProtonOwner022 said...

1.8 jer.. 2.0 masak aku nk byr roadtax.. hehe
kalo bwh 70k aku sure amik ni.. xyah amik elegance..
bila agak2 launch?

Syed Mohd Adib said...

Model pengganti Waja bakal dilancarkan pada bulan November 2010, tetapi pra pelancarannya akan dibuat selepas Hari Raya Aidilfitri. Model yang mengekalkan hampir 95% Lancer tetapi mempunyai imej Proton ini dijangka ditawarkan pada harga sekitar RM75,000 (bagi versi 1.8 liter manual), RM80,000 (bagi 1.8 liter auto) dan hampir RM100,000 untuk 2.0 liter.

Cnidaria said...

perghhhhh.....

Anonymous said...

Dah 25 tahun dlm pembuatan kereta, masih tak geti2 buat/hasilkan kereta sendiri. Inilah masalah dgn sykt tempatan, tak creative langsung & masih bergantung pd orang lain utk berkembang/maju. Sungguh memalukan PROTON!!!!

hazman aka species1980 said...

gambaran imej model proton lancer nie telah diketahui lebih awal di salah satu blog kete yang tersohor.... huhuhu

kisahsensasi said...

yeah.... promosi secara tak langsung nie

Anonymous said...

bro kalo xsuka xyah kecoh sini... x worth-it laa... blaja utk mengutuk atau komen tp dgn idea yg bernas on how to improve.. dont just condemn and condemn without giving any idea..

Anonymous said...

Bagus2.....gambar bawah depan kereta tu intercooler ker?......Turbocharged engine?

Anonymous said...

Kalo bagi idea bernas sekali pon adakah proton akan 'improve' design akan datang?

Cuba banding dengan Hyndai. Walaupun mereka mula lambat dari proton tapi mengapa design sonata baru lebih mengancam? Dan mengapa kereta proton yang dihantar keluar lebih bagus?

Anda fikirlah sendiri. Sebenarnya kereta proton dapat dijual dengan harga yang murah. Tapi quality kereta proton sekarang jauh lebih teruk dari kualiti proton 1st edition.

Syafiq said...

entahlah. aku tak faham. kenapa mesti ambil model pengeluar lain? takkan takde idea bernas?

tapi papehal pun.. congratz aa keluarkan 'product baru' yang menarik.

bkn sje hyundai, kia pun sama lebih kurang dengan proton. tapi model dorang semua lawa2. mcm kia forte.. ngancam beb..

IzdyharZ said...

Aku tak peduli dia Proton nak rebadge or what, but this is way to go Proton!! Aku dah bosan dgn kereta proton yang hampeh keluaran negara sendiri. Better rebrand je.Dua tiga ribu sebulan aku bayar PCB income tax selama nih tapi proton punya keta cam harem gak.

Anonymous said...

ala..knpa ciplak lancer,,,knpa tak mecerdes,BMW ke,ferrari ke,lamborghini ke,atau roll royce..?...macam mana lah rakyat malaysia nak sokong barangan buatan malaysia,jual barang kat rakyat sendiri pun mahal.....lebih baik bincang semula tentang harga tu...jangan harga je tinggi,tapi tak berkualiti....

Anonymous said...

X baik kutuk2 @ kondem Proton.. ada juga hasil dia orang buat perniagaan n hasilkan produk. Diri sendiri kita ni sepatut dinilai.. pandai cakap n kutuk orang lain tapi hasil takda.

Pernah ke kita hasilkan keuntungan pendapatan perniagaan walaupun 1 sen ? Siapa yang belum lagi tu sila fikir2 kan.

Wassalam.

Anonymous said...

betul tu..proton pun bknnya teruk sangat..dulu kan pernah Gen.2 pun telah direbranded kepada Europestar di China 3 thn lepas..kira ok ape..

http://star-motoring.com/news/story.asp?file=/2007/7/13/motornews/20070714030013&sec=motornews

Anonymous said...

kalau body mcm tin susu baik tak payah buat..... kebanyakan keta proton kalau ekcden ramai yang mati tersepit,,,,,
kalau body mcm VOLVO aku sokong....
p/s : google image" volvo langgar perodua"

Anonymous said...

dah tu...ko nak volvo, tapi nak harga proton....ko beli volvo 2nd hand ja laa...tak payah nak berangan naik kereta baru

Related Posts with Thumbnails